Tuija Piepponen tutustuu videolla autonomisiin rauhoittaviin aistielämyksiin.

ASMR – onko tuo täysin uusi kirjainyhdistelmä?

Koulun Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen -projekti lähti vauhdilla käyntiin, kun saimmeyhteistyökumppaniksemme Mummodiskon. Mummodiskon agendana on uudistaa ja virkistää harmaaksikin kutsuttua vanhustyön kenttää. Halusimme projektitiimin kanssa nostaa esille YouTubessa varsinkin nuorten keskuudessa suosiota saaneen ASMR- ilmiön. Mikko ja Joni innostuivat aiheesta heti ja seuraavalla viikolla jo järjestimme vauhdilla tulevia kuvauksia.

Sitä ennen meidänkin täytyi perehtyä tarkemmin ASMR:n tutkittuihin vaikutuksiin. ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) tarkoittaa autonomisia rauhoittavia aistielämyksiä. Videoilla voit kuulla erilaisia ääniä ja nähdä visuaalisia kädenliikkeitä, jotka laukaisevat hyvänolon tuntemuksia tai väristyksiä. Tutkimuksissa on todettu videoiden katselun rauhoittavan, vähentävän stressiä ja helpottavan unen saantia. Videot voivat olla kuin rauhoittava opas flow-tilaan.

 

Tuija Piepponen oli huoneen kuningatar, jonka pirskahteleva tilannehuumori ja nauravat silmät eivät voineet jättää ketään huonolle tuulelle.

Marjo, Seva, Saara ja Soile

Palataan siis hetkeksi kuvauspäivän tunnelmaan:Aurinkoisena pakkasaamuna ajoimme Nansotalon pihaan Nokialle, räiskyvän punainen tukka vilkkuen Tuija Piepponen harjasi portailta lunta ja toivotti vieraat tervetulleeksi lämpimästi hymyillen. Kuvauspaikkana toimi suuri vanha tehdas, jossa Tuijalla on työhuone. Pöytään oli katettu naposteltavaa ja kahvipannun porina täytti pian huoneen, joka tuntui olevan jo täynnä iloista puheensorinaa ja naurua. Vaikka suurin osa meistä tapasi vasta ensimmäistä kertaa kasvotusten, kohtaaminen tuntui alusta asti helpolta ja luontevalta. Ja että ympärillä oli ihmisiä, jotka inspiroivat omiakin ajatuksia eikä mikään idea ollut huono ääneen sanottuna. Kuvauspaikka rakentui yhteistyöllä kuin hujauksessa ja sen jälkeen suunnittelimme videon äänimaailmaa.

Tuija Piepponen oli huoneen kuningatar, jonka pirskahteleva tilannehuumori ja nauravat silmät eivät voineet jättää ketään huonolle tuulelle. Hän otti projektimme idean hetkessä haltuun sekä toi omaa persoonaansa käsikirjoituksemme raameihin nojaten mukaan – mikä teki meidän osuutemme todella helpoksi. Tuijan ammattitaidolla video oli parilla suorallaotolla purkissa. Tuija otti jokaisesta vinkistä vaarin sekäesiintyi henkilökohtaisesti ja läsnä olevasti kameran kanssa keskustellen, että moni huoneessa olleistakin koki esiintymistä kuunnellessaan ASMR-elämyksiä ensimmäistä kertaa elämässään.

Toivomme, että tämän kirjoituksen saattelemana käytte katsomassa Mummodiskon YouTube-kanavalle tulevan videon, jonka kautta pääsette ihailemaan Tuijan roolisuoritusta sekä kiinni fiiliksen, jota haluamme videon kautta välittää – oli se sitten hymyä tai rentoutumista. 🙂

Katso tästä ASMR-video!

Marjo, Seva, Saara ja Soile