Mummodisko laittaa  pystyyn kaikille teille ystäville pikkujoulut, joita pääsette nauttimaan suorana  10.12.2020 klo 13-15:30 Foibekartanon tiloista live streamin välityksellä! 


Tapahtuman juontaa itseoikeutetusti Mummodiskon oma joulumuori Tuija Piepponen! Estraadille astelevat jouluisissa tunnelmissa näyttelijänä, laulajana ja  hyväntekijänä tunnettu Eija Ahvo yhdessä säestäjänsä pianisti Tuija Rantasen kanssa! Heidän esittäminä kuullaan jouluklassikoita- kuin myös Eijan omia kappaleita.   Ja mitä pikkujoulut olisivat ilman teidän toivebiisejä, joita kuullaan Mika Ikosen ja Anssi Häkkisen tulkitsemina!  Kirsikkana kattauksen päällä Tuijan apuna häärää näyttelijä ja koomikko Minna Kivelä! 

LÄHETÄ OMA TOIVEBIISISI MIKALLE JA ANSSILLE?

Voit lähettää toiveesi sähköpostilla osoitteeseen: info@mummodisko.fi , perjantaihin 4.12.  mennessä. Otsikoi viestisi TOIVEENI. Biisitoiveesi  yhteydessä voit lähettää pienen muiston tai tarinan halutessaan kappaleen takaa jouluterveisten kera ja välitämme ne kundeille kirjekyyhkyn lailla!

Tapahtumaa pystyt seuraamaan suorana Facebook-live lähetyksenä tästä tapahtumasta:

https://www.facebook.com/events/1348828932130552

 tai

Foibekartanon Youtube -kanavan kautta!

https://www.youtube.com/c/Foibekartano/

“Ruudun takaa, mutta yhdessä!”

Tervetuloa!

– Mummous ei ole meille kohderyhmän määrittely, se on asenne, sanovat Haapalainen ja Tammisalo. Se on hyvin sanottu. Mummo-sana tarvitsee tuuletusta. Mummot rules!

Mikko ja Joni

Mikko ja Joni kertoivat geronomian opintoihin kuuluvan työharjoittelun aikana huomanneensa, että virikkeitä ja virkistystä järjestetään ikäihmisille helposti vain yhdenkoon periaatteella: hartaita säveliä ja lauantain toivottuna kenties Olavi Virtaa. 

Vanhustyön oppia saaneina ammattilaisina Mikko ja Joni tajusivat, että kyseessä on useamman sukupolven ja yksilöllisten elämäntarinoiden kirjo, ei sairausdiagnooseilla vaivattu yhtenäinen vanhojen haamujen joukko.

Monelta on jäänyt huomaamatta, kolmanteen ikään ehtineet ovat koulutettuja, kielitaitoisia ja maailmaa nähneitä, vaikka heillä olisikin perussairauksia tai tekoniveliä. Heidät tuupataan väkisin pari-kolme vuosikymmentä iäkkäämmiksi. Joillakin 60-70-vuotiailla on elämänpiirissään omat 90-100-vuotiaat vanhempansa. Edelliset elävät myöhempää keski-ikäänsä, jälkimmäiset vanhuuttaan. Pitkä ikä on suuri saavutus, jota ovat edesauttaneet monet lääketieteelliset ja yhteiskunnalliset edistysaskelet.

– Mummous ei ole meille kohderyhmän määrittely, se on asenne, sanovat Haapalainen ja Tammisalo. Se on hyvin sanottu. Mummo-sana tarvitsee tuuletusta. Mummot rules!

Mummodisko-tapahtumat ovat saavuttaneet valtaisaa suosiota eri puolilla Suomea. Ne ovat avoimia kaikenikäisille ja mahdollistavat ylisukupolvisen ilonpidon. Tilaisuuksissa on nähty nuoria juhlimassa omien isovanhempiensa kanssa. Elämänmittaisen keikkapaikan, Tavastian, mummodiskot vetävät suuren yleisön ja saavat invataksien jonot ajamaan samaan osoitteeseen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook
Share on twitter

Hartaat hetket ja bailaaminen vuorottelevat tilanteen mukaan kaikenikäisten ihmisten elämässä. Juhliminen ei ole pelkästään nuorten harrastus, eivätkä vakavat elämäntapahtumat kohtaa pelkästään vanhoja. Ikä tai rajoittunut toimintakyky eivät poista ihmisestä halua viihtyä, seurustella ja tanssia. Diskoväki jytää sujuvasti kaikilla kielillä, rock on aina rock. Eläköön iätön, ylisukupolvinen uusi aaltopituus vaikkapa Olavi Uusivirran tulkitsemana!

Onnittelen Mikkoa ja Jonia loistavasta oivalluksesta, sen toteuttamisesta ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskusta STEAa rahoituspäätöksestä: tanssiliikunta ja sosiaaliset suhteet lisäävät osallistujien toimintakykyisiä vuosia ja vähentävät yksinäisyyttä.

Eeva-Riitta-Piispanen

Eeva-Riitta Piispanen

Olen viestinnän ammattilainen ja vapaa toimittaja-bloggaaja. Puhun, kirjoitan ja toimin ikäsyrjinnän vähentämiseksi. Yhtenä perustajana Aktivistimummot-liikkeessä toimin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja toivon kipinän ylläpitämiseksi.