Päädyin mukaan mummodiskotoimintaan, kun Haapalaisen Mikko kyseli Facebookissa löytyykö hänen tuttavapiiristään tiskijukkia, joita kiinnostaisi soittaa musiikkia käihmisille järjestettävässä diskossa. Idea houkutteli heti minua, sillä olin omalla tahollani maalaillut ajatusta siitä, että olisi kiva käydä kiertämässä hoivakodeissa soittelemassa vanhempaa kotimaista musiikkia, josta olen ollut jo pitkään ollut kiinnostunut.

Minua kiinnostaa hyvän musiikin lisäksi musiikkiin littyvät tarinat ja olenkin lukenut paljon kotimaisen iskelmän kultakauden artistien elämäkertoja ja muita aiheeseen liittyviä historiallisia teoksia. Lisäsi nautin suuresti keskustella kotimaisesta iskelmästä iäkkäämpien ihmisten kanssa, joilla on kappaleisiin aikalaissuhde.

Musiikissa on upeaa se, että esimerkiksi 1950-luvun kotimainen jazziskelmä herättelee eri sukupolvilla erilaisia tunteita, mutta siitäkin huolimatta kyseinen musiikki löytää aina uudelleen paikkansa ja ystävänsä. Lisäksi jo ennen mummodiskotoiminnan alkua minulla oli jo kokemusta 1970-1980-luvun diskomusiikin soittamisesta erinäisissä tilaisuuksissa. Tätäkin musiikillista puolta on ollut kiva päästä tarjoamaan juhlakansalle.

Mummodiskotoiminnassa olen siis ollut alusta asti mukana ja olen soitellut Mikon kumppanina kemuissa satunnaisesti. Bileistä olen ollut alusta asti fiiliksissä niiden välittömän tunnelman vuoksi. Mummodiskohipoissa jokainen voi olla oma itsensä eikä ilmassa ole turhaa näyttäytymisen tai edustamisen tarvetta, vaan kaikki juhlijat viettävät tapahtumissa aikaansa omana itsenään. Minusta on ollut myös mahtavaa nähdä miten rohkeasti porukka heittäytyy tanssin pyörteisiin heti ensitahdeista alkaen. Monesti ilta-aikaan sijoittuvilla soittokeikoilla porukan tanssi-intoa saa herätellä pitkäänkin ennen kuin porukka innostuu joraamaan, jos ylipäätänsä innostuvat. Mummodiskoissa sen sijaan tanssitaan aina, yleensä ihan ensimmäisistä kappaleista lähtien.

– Musiikissa on upeaa se, että esimerkiksi 1950-luvun kotimainen jazziskelmä herättelee eri sukupolvilla erilaisia tunteita, mutta siitäkin huolimatta kyseinen musiikki löytää aina uudelleen paikkansa ja ystävänsä.

Harri Hertell

Olen myös DJ:nä nauttinut siitä, että saan soittaa tapahtumissa musiikkia aika laajalla skaalalla vanhasta iskelmästä ja rock ’n rollista aina kiihkeisiin lattarirytmeihin ja diskobiitteihin asti. Arvostan luonnollisesti myös suuresti sitä mitä Mikko, Joni, Tuija ja kumppanit tekevät. Minusta on upeaa, että on olemassa tilaisuuksia, joissa jokainen voi irrotella ikään, kuntoon tai lomppakkoon katsomatta! Viva la Mummodisko!

harri_hertell

Harri Hertell

Harri Hertell on helsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti, kulttuurituottaja (AMK) ja dj. Esikoiskokoelmassaan Kunnes oppii kävelemään hän kuvailee pääkaupunkilaista elämää, kun taas uudemmassa tuotannossaan hän on siirtynyt kohti aforisminomaista ja pelkistettyä luontorunoutta.